Munkakeresés Németországban

 

 

A gyáripar a második legnagyobb munkateremtő Németországban. A létszámot és a cégek számát tekintve a legjelentősebb szektorok a fémipar, gépészet, computer-ipar, élelmiszer ipar, dohánygyártás. A mezőgazdaság másodlagos szerepet játszik a munkavállalás szempontjából.

Legnagyobb munkaadók: Allianz, Deutsche Bank, E.ON, Daimler AG, Deutsche Telekom, Siemens, RWE, Münchener Rück, Deutsche Post, BASF, BMW, Volkswagen, Commerzbank és a gyógyszergyártó Bayer (lásd még FÜGGELÉK:Legnagyobb munkaadók) 

A legjobb munkavállalási kilátások a következő szektorokban vannak: üzleti szolgáltatások, egészség és szociális ellátás, idegenforgalom, vendéglátás (hotel és étterem), valamint a sport és szabadidőhöz kapcsolódó szolgáltatások. A gyáripar területén szintén javulnak a munkavállalási esélyek, különösen a diplomás, valamint a képzetlen munkaerő iránti kereslet nőtt. A szezonális munkaerőre a mezőgazdaság területén van a leginkább szükség. Takarító személyzet, villanyszerelő, korház személyzet, sofőr, géplakatos, egészségügyi szakember, szakások, raktározási menedzser, szállítmányozási dolgozók, könyvelők, IT szakemberek szintén keresettek. Irodai dolgozók, kereskedelmi munkavállalóknak az építő iparban is jó kilátásaik vannak a munkahely találásban. Üzemi dolgozók, gépkezelők valamint gazdaságban dolgozókra is szükség van. Szakemberekből szintén igen nagy a hiány. Például hajózási társaságok képzett menedzsment munkatársakat (fedélzeti tisztek, mérnök tisztek) keresnek. Továbbá kevés a munkaerő orvos tanácsadó és mérnök (elektronikus és mechanikus), csak úgy mint IT szakemberek (szoftver fejlesztők, IT projekt menedzserek és tanácsadók) területeken

 

http://www.jobpilot.de
http://www.monster.de
http://www.jobs3000.net
http://www.stellenmaschine.de
http://www.stellenanzeigen.de
http://www2.jobomat.de
http://jobs.meinestadt.de
http://www.jobrapido.de
http://www.jobanova.de
http://de.gigajob.com
http://www.jobinfo24.de
http://www.jobmonitor.com
http://www.jobscout24.de
http://www.job-world.de
http://www.backinjob.de
http://www.stepstone.de
http://kleinanzeigen.ebay.de
http://jobboerse.arbeitsagentur.de
http://www.quoka.de
http://www.placement24.com

 

A következő linken 130 szakma leirását és bérmegjelölését találhatja meg: www.bewerbungsratgeber24.de