Szórakozás

 

Élményparkok

Europa Park: az 1975-ben nyílt, 65 hektáros szabadidőparkot Európa néhány országának Anglia, Ausztria, Franciaország, Görögország, Hollandia, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svájc, Skandinávia, valamint Csokoládéország és Kalandország jellemző építészeti stílusában alakították ki. Több mint százféle szórakozási és időtöltési lehetőséget találhat az idelátogató. 2002-ben nyitották meg Európa jelenleg legnagyobb hullámvasútját, a Silver Start, melynek kocsija 73 méter magasból zuhan lefelé kb. 130 km/óra sebességgel. A 2003-as év újdonsága pedig a négydimenziós mozi. A technika vívmányain kívül szórakozhatnak a revüműsorokon, színházi előadásokon, cirkuszi produkciókon, sőt a gyermekeket külön gyermekszínház várja. Számtalan étterem, padokkal felszerelt kis ligetek találhatóak az egész park területén. Akik a magasból szeretnék megcsodálni a Park látnivalóit, azok körbejárhatják azt a Park nyerges vasútjával, az Europa Park Expresszel.

A gyermekek születési dátuma nagyon fontos szerepet játszanak, az árkalkulálásban. Amennyiben foglaláskor ezt nem adja meg, felnőtt árat kell számolnunk!

Sky Line: már az autópályáról lehet látni a Park új óriáskerekét, és a 60 méter magas rácszszerkezetet, a Sky Shot"-ot, amely a Löwenthal család által 5 éve alapított bajor élménypark jelképe. Nosztalgikus ringlispil csúcstechnológiájú mozgó berendezések a romantikus, virágos rétek és tavak között. Minden évben van valami újdonság!2004-ben nem csak az új óriáskerékkel lepik meg a vendégeket, hanem az élményétteremmel és a 4 dimenziós mozival is, ahol a természetfilmek vetítése alatt a fantasztikus 3 dimenziós látvány mellé negyedik dimenzióként a moziban ülők hol az óceán fagyos szeleit érzik arcukon, hol az esőerdők fülledt, párás levegőjét és
illatát, vagy éppen a sivatag hőségét és szárazságát. Életre szóló kalandban lehet részük, ha kipróbálják a Sky Shot katapultját vagy a Sky Circlecentrifugáját.

Legoland: a gyerekek szeretnek csodálkozni, tombolni, dolgokat kipróbálni, felfedezni, nevetni, saját bátorságukat tesztelni, és ezeket lehetőleg egyszerre. Ezeket a vágyakat és igényeket kielégíthetik a németországi LEGOLAND-ben. Ennek egyedi keverékét kínálja a Park, ahol szórakozva lehet tanulni is. 2002. májusában a bajorországi Günzburgban nyitotta meg a LEGO Társaság a világon negyedik élményparkját, amelyet már az első évben több mint 1,3 millió látogató keresett fel. A 40-nél is több attrakció és show számtalan szórakozást és aktív elfoglaltságot biztosít felnőtteknek és a 3 és 13 év közötti gyermekeknek. Ezt garantálják az új építmények, az állatok és különböző figurák, melyeket 50 milliónál több LEGO kockából építettek fel. A Park egy csodálatos része a Miniland. Itt 1:20 arányban építettek fel ismert európai városokat és területeket nagy gonddal és részletességgel. A Minilandon belűl bemutatják, hogy egy gombnyomásra "életre kelnek" emberek, állatok, autók, hajók, repülők a maguk mozgásával és zörejeivel együtt. A "minivilág" mellet további 6 témákra bontott látványosság, show, játszótér, üzlet és étterem fogadja minden korosztályból idelátogató vendégeit. A Parkhoz tartozik a világ legnagyobb LEGO-áruháza.

Phantasialand - Köln mellett

Igazi kikapcsolódás a romantikus show műsorokat kedvelőknek, a tűz, víz, köd, gőz játéka mindenféle mennyiségben. Több mint 100 show műsor zenés táncos, több fős megoldásokkal.
Érdemes ellátogatni.

Movie World - Bottrop
Hogy mi mindent tud ez a park?
Mintegy 40 show-műsor fantasztikus technikával, mely jóvoltából a látogató maga is sztár lehet, de legalábbis résztvevője a Rendőrakadémia vagy a Batman című filmeknek
Hihetetlen programok - pl. látogatás a Bermuda háromszögbe
Lélegzetelállító technikai játékok
Sétálhat a Hollywood Boulvard-on, megkóstolhatja a hamisítatlan bagelt, de ebédelhet a stúdió kantinjában is! Beülhet a Musik Clubba, vagy ihat egy koktélt a Ricks Café Americanben.
A gyermekek is jól fogják érezni magukat - többek között Bugs Bunny, Tom és Jerry, valamint barátaik köszöntik őket a főutcán megrendezett felvonulásokon, és felejthetetlen emlékként együtt fényképeztethetik magukat a sztárokkal!

Heide Park - Soltau (Bremen és Hannover közel)

A 30 éves Parkban található a világ leghosszabb fa hullámvasútja. 850 ezer négyzetkilóméteren kínál kikpacsolódási lehetőségeket. Olyan játékok találhatóak a Parkban mint "Scream" 103 m zuhanással, GyroDrop Tower a legnagyobb a világon. különböző függő és egyéb vasútak. Mountan Rafting és egyéb lehetőségek. Kicsiknek vizállat parádé, delfinekkel és fókákkal, valamint kalóz programok.

Fesztiválok

Nyaranta -a németek örömére – számtalan fesztivált rendeznek az országban. Ezek általában utcai és egyházi ünnepségek. Az egyik legjelentősebb a müncheni Oktoberfest. Ez a rengeteg sörivással együttjáró ünnepség szeptemberben kezdődik és október elején ér véget. A nyitóünnepségre szeptember első vasárnapján kerül sor. Ekkor karneváli hangulatban rézfúvósok játéka mellett jelmezesek nyitják meg a fesztivált. A részvevők nagy száma miatt már idejekorán gondoskodjunk helyünk biztosításáról az alábbi honlapon:

www.oktoberfest.de

Operaházak

Operaelőadásokat nemcsak az operaházakban, hanem a különböző városok színházaiban is láthatunk. Az évad általában augusztustól juliusig tart. A nyár folyamán általában FESZTIVÁLOKAT tartanak. Az országbnan 120 operaház müködik. Berlinnek három operaháza van. Az 1678-ban épült hamburgi a legrégebbi. A müncheni Nemzeti Szinház és a drezdai Semper Opera épitészetileg is jelentős.

Az operákat a következő honlapokon érhetjük el:

 

Deutsche Oper Berlin

www.deutscheoperberlin

Staatsoper Unter den Linden

www.staatsoper-berlin.de

Komische Oper

www.komische-oper-berlin.de

Semperoper Dresden

www.semperoper.de

Hamburgische Staatsoper

www.hamburgische.staatsoper.de

Deutsche Opera am Rhein

Düsseldorf

www.rheinoper.de

 

Színházak

Németországban számtalan városi és magánszínházat találhatunk. Az alábbi honlapokon

a különböző városok állandó színházait találhatjuk meg

 

Hamburg

www.schauspielhaus.de

www.thalia-theater.de

 

München

www.muenchener-kammerspiele.de

 

Bochum

www.schauspielhausbochum.de

 

Berlin

www.berliner-ensemble.de

www.volksbuehne-berlin.de

www.deutschestheater.de

www.berlinerfestspiele.de